این روزها بسیاری از هنرمندان و حتی هنرجویان وبسایت شخصی دارند و سعی می‌کنند در وبسایت خود به ارائه آثار هنری و تفکرات خود بپردازند. اما نوشتن درباره هنر و آثار هنری، به مهارت خاصی نیاز دارد که با توجه کردن به نکات نویسندگی و پیروی از این نکات، مطالعه نمونه‌ها و البته تمرین و تمرین، می‌توانید به مهارت مورد نظر دست پیدا کنید. در این مطلب ۱۱ مورد از نکات مهمی که برای «نوشتن» در وبسایت هنری خود نیاز دارید را به شما توضیح می‌دهیم.

راهنمای عمومی «نوشتن» در وبسایت هنرمند

  1. داستان‌گو باشید
  2. طبیعی باشید
  3. از به کار بردن اصطلاحات تخصصی خودداری کنید یا در صورت استفاده، آنها را توضیح دهید
  4. از زبان خودتان بنویسید
  5. مختصر باشید (کم گوی و گزیده گوی!)
  6. بروید سر اصل مطلب!
  7. ویرایش کنید
  8. از سرفصل (تیتر) استفاده کنید
  9. از لیست استفاده کنید
  10. محتوای خود را با انرژی و هیجان بنویسید
  11. در انتهای صفحه، از مخاطب خود چیزی درخواست کنید

داستان‌گو باشید!

مردم عاشق داستان هستند. پس باید با استفاده از زمان، مکان، شخصیت‌ها، اتفاق‌ها و نتایج بتوانید مخاطب خود را درگیر کنید.

طبیعی باشید

سعی کنید از به کار بردن واژه‌ها یا عبارت‌های طولانی، پیچیده و نامتعارف اجتناب کنید تا مخاطب گمراه نشود. همان‌طور که صحبت می‌کنید بنویسید، مثل یک انسان طبیعی! برای تعریف کردن محتوای مورد نظر خود، فارغ از بزرگی ماجرا، از زبانی ساده و جملاتی مختصر استفاده کنید.

از به کار بردن اصطلاحات تخصصی خودداری کنید یا در صورت استفاده، آنها را توضیح دهید

به عنوان یک هنرمند در یک زمینه خاص، وسوسه‌انگیز است که تصور کنیم همه مخاطبان مثلا با اصطلاح «فرسکو» یا «اچینگ» آشنا هستند! در نوشته‌هایمان بهتر است فرض را بر این بگذاریم که مخاطب ما با اصطلاحات تخصصی در زمینه هنری ما آشنا نیست و این اصطلاحات نیاز به توضیحی مختصر دارند.

از زبان خودتان بنویسید

تا حد ممکن سعی کنید موضوع مورد نظرتان را از زبان خودتان یعنی از زبان اول شخص مفرد بنویسید. به این صورت می‌توانید خواننده را تشویق و تحریک کنید تا با شما همزادپنداری کند.

مختصر باشید (کم گوی و گزیده گوی!)

هنگام توضیح در مورد آثار هنری خود، مختصرگو باشید، چراکه اثر هنری، خود باید گویا باشد. سعی کنید در هر صفحه بیش از ۳۰۰ کلمه ننویسید. توجه داشته باشید که در یک وبسایت با موضوع هنرهای تجسمی و بصری، متن در درجه دوم اهمیت قرار دارد. اگر مجبورید متنی بلند بنویسید، بهتر است خلاصه‌ای از آن را در صفحه اصلی ارائه کنید و در آخر صفحه با ارائه دکمه «بیشتر بخوانید» به صفحه‌ای ثانویه لینک دهید و در آن صفحه محتوای مورد نظر خود را به صورت مفصل به مخاطبانِ علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر، ارائه کنید.

بروید سر اصل مطلب!

مهم‌ترین بخش محتوای شما باید در پاراگراف اول در هرکدام از صفحات وبسایت شما ارائه شود. این کار باعث می‌شود تا مخاطب متوجه شود که حرف حساب شما در آن صفحه چیست.

ویرایش کنید

پس از نوشتن محتوای مورد نظر و پیش از انتشار آن در وبسایت خود، آن را بازخوانی کنید و تا حد ممکن سعی کنید مطلب خود را واضح و مختصر، و پاراگراف‌های خود را کوتاه نگه دارید و واژه‌ها و عبارت‌های غیرضروری را حذف کنید.

از سرفصل (تیتر) استفاده کنید

استفاده از سرفصل‌ها می‌تواند محتوای نوشته‌شده‌ شما را قابل مدیریت کند. زیرا هر سرفصل فقط به یک موضوع خاص بپردازید.

از لیست استفاده کنید

استفاده از لیست‌ها روشی عالی برای تقسیم‌بندی یک صفحه است به طوری که محتوای ارائه‌شده شما پرحرفی یا زیاده‌روی تلقی نشود. از دیگر مزایای لیست‌ها این است که مخاطب با مطالعه آنها می‌تواند تمام محتوای شما را به راحتی خلاصه‌خوانی کند.

محتوای خود را با انرژی و هیجان بنویسید

سعی کنید طوری بنویسید که مخاطب انرژی و هیجان شما را از متن دریافت کند و خواندن را ادامه دهد. مثلا به جای «از رنگ روغن برای نقاشی روی بوم استفاده می‌شود» بنویسید «از رنگ روغن برای نقاشی روی بوم استفاده می‌کنم».

در انتهای صفحه، از مخاطب خود چیزی درخواست کنید

مخاطبان دوست دارند هدایت یا راهنمایی شوند. بنابراین در انتهای هر صفحه باید یک دکمه فراخوان یا call to action تعبیه کنید و مخاطب خود را به صفحه‌ای دیگر از وبسایت خود هدایت یا آنها را به دنبال کردن صفحات اجتماعی شما از جمله اینستاگرام و توییتر دعوت کنید.

برچسب گذاری شده در:

درباره نویسنده

آرتولوژیسم

آرت بلاگر

عاشق هنر و تکنولوژی هستم و این رو از نوشته‌هام میشه فهمید! همیشه سعی کردم توی حیطه‌هایی که تخصص دارم محتوای نوشتاری، صوتی و ویدیویی تولید کنم و با دوستان هنری خودم به اشتراک بذارم :)

مشاهده تمام مقالات