اگر هنرمند هستید و قصد دارید برای معرفی خود یا ارائه آثار خود وبسایت داشته باشید، باید بدانید که وبسایت یک هنرمند چگونه باید باشد. هر وبسایتی طبیعتا برای ارائه چیزی خاص طراحی شده است و شما به عنوان یک هنرمند نمی‌توانید وبسایتی داشته باشید که شبیه به وبسایت یک مجموعه کاریابی یا وبسایت فروشگاه لوازم الکترونیکی باشد. هرچند که بخش‌های مختلف بسیاری از وبسایت‌ها (از جمله بخش‌های صفحه اصلی، صفحه درباره ما، صفحه ارتباط با ما و …) با یکدیگر مشترک است، اما ارائه اطلاعات در صفحات مختلف وبسایت هنرمند با دیگر وبسایت‌ها تفاوت‌هایی قابل توجه دارد. در این مطلب به توضیحاتی درباره نوع طراحی و محتوای وبسایت یک هنرمند می‌پردازیم.

صفحات عمومی وبسایت هنرمند:

  1. صفحه اصلی یا homepage
  2. صفحه درباره یا about
  3. صفحه ارتباط یا contact

صفحات ویژه وبسایت هنرمند:

  1. صفحه گالری آثار (پورتفولیو)
  2. صفحه بیانیه هنرمند (آرتیست استیتمنت)
  3. صفحه رزومه
  4. صفحه مطبوعات (انتشارات)

آشنایی با صفحات عمومی وبسایت هنرمند

  • صفحه اصلی یا homepage

صفحه اصلی وبسایت شما معمولا صفحه اول یا لندینگ پیج landing page شماست. برای وبسایت یک هنرمند، صفحه اصلی باید از لحاظ بصری بسیار جذاب باشد. برای این صفحه بهتر است اثر یا آثار هنری‌ای را به نمایش بگذارید که می‌دانید در نگاه اول بیشترین درگیری را در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند. برای انتخاب آثاری که در صفحه اول خود به نمایش می‌گذارید می‌توانید به بازخورد نمایشگاه‌هایی که پیشتر برگزار کرده‌اید رجوع کنید: کدام آثار تخیل بیننده را به خود جلب کرده است یا کدام آثار باعث شده تا مخاطب بخواهد آثار بیشتری از هنرمند ببیند و درباره وی بیشتر بداند؟ در این صفحه می‌توانید تصویری بزرگ از یکی از آثار خود یا چند تصویر بزرگ از چند مورد از آثار خود به صورت اسلایدی یا چند تصویر از چند مورد از آثار خود به صورت کلاژ قرار دهید.

در بالای صفحه اصلی باید در قالب یک عبارت گیرا و کوتاه، خود را معرفی کنید. مثلا: «میکلانجلو بوناروتی – نقاش و پیکره‌تراش». در بالای صفحه همچنین باید منو و زیرمنوهای وبسایت خود را بگنجانید تا بازدیدکننده بتواند به راحتی به بخش‌های مختلف وبسایت شما دسترسی داشته باشد.

اگر مایل هستید خود را در صفحه اصلی معرفی کنید، سعی کنید متن شما نه‌تنها کوتاه باشد، بلکه توجه کامل مخاطب را به خود جلب کند. در این متن کوتاه، خود را معرفی کنید و بنویسید که چه ویژگی‌ای دارید که شما را از دیگر هنرمندان متمایز می‌کند.

  • صفحه درباره یا about

صفحه «درباره» یا «درباره من» مکانی عالی برای معرفی شماست. شما در این صفحه باید از زبان خودتان یعنی زبان اول شخص مفرد، با زبانی ساده به معرفی خود بپردازید. تصور کنید با یکی از بازدیدکنندگان در نمایشگاه آثار خود مواجه هستید، کسی که شما را نمی‌شناسد و شما سعی دارید خود را به او معرفی کنید.

ابتدا خود را به صورت عمومی معرفی کنید. یعنی در مورد نحوه آموزش خود، نمایشگاه‌ها، جوایز و نیز کتاب‌ها و مقالاتی که منتشر کرده‌اید صحبت کنید. در اینجا نیاز نیست لیست تک تک فعالیت‌های خود را بنویسید چراکه جای معرفی فعالیت‌های شما در صفحه‌ای دیگر به نام «رزومه» است نه صفحه «درباره من». در این بخش باید بر ویژگی‌های خود که شما را از دیگر هنرمندان متمایز می‌کند تمرکز داشته باشید اما از اغراق بپرهیزید.

صفحه «درباره من» را می‌توانید به این بخش‌ها تقسیم کنید و زیر هر بخش، توضیحات مربوطه را بنویسید:

  • چرا یک هنرمند شدم؟
  • از چه موادی در خلق آثارم استفاده می‌کنم؟
  • از چه تکنیکی که در خلق آثارم استفاده می‌کنم؟
  • از کدام افراد تاثیر یا الهام گرفته‌ام؟
  • چشم‌انداز مسیر هنری من چگونه است؟
  • صفحه ارتباط یا contact

در صفحه «ارتباط» یا «ارتباط با من» باید به صورت کوتاه و دوستانه، از مخاطب خود دعوت کنید تا در صورت نیاز، از راه‌های ارتباطی که در اختیارش گذاشته‌اید با شما ارتباط برقرار کند. همچنین اگر تمایل دارید مخاطبان خود را به دنبال کردن صفحات اجتماعی خود همچون فیسوک، اینستاگرام یا توییتر دعوت کنید، می‌توانید لینک این صفحات اجتماعی را در اختیار آنها قرار دهید. از دیگر مواردی که در صفحه «درباره من» می‌توانید بگنجانید، دعوت از مخاطبان برای عضویت در خبرنامه وبسایت شماست.

در صفحه «ارتباط با من» می‌توانید ایمیل شخصی یا آدرس صفحات اجتماعی خود را به عنوان راه‌های ارتباطی در اختیار مخاطبان قرار دهید.

در این صفحه همچنین می‌توانید یک فرم ارتباطی تعبیه کنید تا مخاطب با بتواند از طریق این فرم با شما تماس برقرار کند. این فرم معمولا شامل باکس‌های زیر است:

  • نام مخاطب
  • عنوان پیام مخاطب
  • ایمیل مخاطب
  • شماره تماس مخاطب

آشنایی با صفحات ویژه وبسایت هنرمند

  • صفحه گالری آثار

صفحه گالری آثار هنرمند را می‌توان مهم‌ترین صفحه در وبسایت یک هنرمند دانست. این صفحه می‌تواند تمامی یا برخی از آثار یا مهم‌ترین آثار هنرمند را شامل شود. البته توصیه نمی‌کنیم که تمامی آثار خود را در این صفحه به نمایش بگذارید. بهتر است فقط آن دسته از آثاری که فکر می‌کنید بهترین آثار خود هستند یا آثاری که تمایل دارید بیشتر دیده شوند را قرار دهید. برای این صفحه بهتر است دسته‌بندی‌های مختلفی از جمله سال خلق، تکنیک، متریال و… را در نظر بگیرید.

این بخش از وبسایت خود را می‌توانید طوری طراحی کنید که مخاطب با کلیک بر روی هر اثر، به صفحه‌ای جداگانه که برای آن اثر ساخته‌اید منتقل شود. صفحه ویژه هر اثر باید شامل اطلاعات کامل و توضیح مختصر شما در مورد آن اثر و ارائه لیست نمایشگاه‌هایی که آن اثر در آنها به نمایش درآمده است باشد. همچنین قیمت و روش‌های خرید اثر را نیز می‌توانین در صفحه ویژه هر اثر گنجاند.

  • صفحه بیانیه هنرمند

به جای صفحه «درباره» می‌توانید صفحه «بیانیه هنرمند» را در وبسایت خود بگنجانید. البته مشکلی ندارد که هر دوی این صفحات را در وبسایتتان داشته باشید اما توجه داشته باشید که نباید اشتراکات زیادی در نوشته‌های شما در این دو صفحه وجود داشته باشد چراکه تکرار نوشته‌های شما در دو صفحه در وبسایت خود کاری بیهوده و دور از حرفه‌ای‌گری است.

اگر در صفحه «درباره» مسیر ورود خود به دنیای هنر را شرح داده‌اید، در صفحه «بیانیه هنرمند» باید داستان خود را بسط دهید و جزئیات بیشتری درباره خود، آثار و تفکرات هنری خود ارائه کنید. فراموش نکنید که بیانیه هنرمند نیز باید تا حد ممکن خالی از واژه‌ها و عبارات تخصصی و نامتعارف باشد تا بیانیه شما برای مخاطب به راحتی قابل فهم باشد.

  • صفحه رزومه

اگر سابقه‌ای طولانی و دستاوردهای زیادی در زمینه هنری خود دارید، صفحه «رزومه» یا CV محلی مناسب برای ارائه اطلاعات بیشتر درباره شماست. در این صفحه می‌توانید از سابقه هنرآموزی خود بنویسید و از انواع دستاوردهای هنری از جمله جوایز دریافتی، برگزیده شدن در رقابت‌های هنری، برگزاری نمایشگاه‌های شخصی یا شرکت در نمایشگاه‌های گروهی و… را بنویسید.

  • صفحه مطبوعات (انتشارات)

اگر در مقالاتی معتبر، مجله یا روزنامه در مورد شما یا آثارتان اطلاعاتی منتشر شده است، یا اگر خودتان مقاله یا کتاب منتشرشده‌ای دارید، می‌توانید اطلاعات آنها را در صفحه «مطبوعات» ارائه کنید و اگر مرجعی آنلاین برای آنها وجود دارد، لینک آنها را در این صفحه در اختیار مخاطب قرار دهید.

برچسب گذاری شده در:

درباره نویسنده

آرتولوژیسم

آرت بلاگر

عاشق هنر و تکنولوژی هستم و این رو از نوشته‌هام میشه فهمید! همیشه سعی کردم توی حیطه‌هایی که تخصص دارم محتوای نوشتاری، صوتی و ویدیویی تولید کنم و با دوستان هنری خودم به اشتراک بذارم :)

مشاهده تمام مقالات